2021 AVRUPA OKULLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI'NDA ÖĞRENCİMİZ ARYA AYDOĞAN, AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, bu sene online olarak yapıldı. Şampiyona, Seçme Turnuvası ve Final olarak 2 aşamada yapılacak şeklinde planlandı. Seçme Turnuvasında kategorilerinde ilk 8'e giren sporcular, Final aşamasında oynamaya hak kazanacaktı.

18.12.2021 1001

2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası Seçme turnuvası, 3-5 Aralık 2021 tarihlerinde oynandı. Seçme turnuvasına 18 ülkeden 303 sporcu katıldı.

Arya AYDOGAN, 2021 Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında 10 Yaş Kızlar Türkiye Şampiyonu olduğu için 2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında ülkemizi 10 Yas ve Alt kategorisinde temsil etti.

2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası Seçme turnuvası, 7 tur şeklinde yapıldı. Maçlar 10 dakika ve her hamle başına 3 saniye ekleme şeklinde oynandı.

Arya AYDOGAN, Seçme turnuvasının 1. turunda Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Sporcusu Evalena Antoniou'yu yendi. 2. ve 3. turda Gürcistan'dan Barbare Ashotia ve Mariam Grigalashvili ile berabere kaldı. 4. turda Rusya'dan Viktoriya Lebedeva'yı, 5. turda Sırbistan'dan Vera Vujovic'i, 6. turda Rusya'dan Ekaterina Fedorenko'yu, 7. turda da Azerbaycanlı sporcu Asnad Valiyeva'yı yendi.

Arya AYDOGAN, 2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası Seçme turnuvasını 7 turun sonunda topladığı 6 puanla yenilgisiz birinci bitirdi.

2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası Final Maçları, 10-12 Aralık 2021 tarihleri arasında oynandı. FINAL Aşaması, 15 dakika ve her hamle başına 10 saniye ekleme, galibiyete 1 puan beraberliğe yarım puan verilecek şeklinde oynandı. Final Aşaması: Çeyrek Final, Yari Final ve Final şeklinde planlandı. Çeyrek Final, Yarı Final ve Finalde sporcular 1 maçı beyaz taşlarla, 1 maçı da siyah taşlarla oynayacak, üstünlük sağlayan bir üst tura geçecek. Beraberlik durumunda aralarında Armagedon maç yapacak. Armagedon mac, beyazın maça 1 dakika önde başladığı zaman eklemesiz tempoda oynanan, fakat maçın beraberlikle bitmesi halinde siyah renkle oynayan sporcunun şampiyon olduğu maçlar.

Öğrencimiz Arya AYDOGAN, 2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası ÇEYREK FINALDE, Gürcistan'dan Mariam Grigalashvili ile eşlesti. Oynanan 2 maçta Arya AYDOGAN, kazanç 1 beraberlikle 1,5-0,5 puan ile yan finale yükselmeyi başardı.

Arya AYDOGAN, 2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası YARI FINALDE, Sırbistan'dan Vera Vujovie ile eşleşti. Oynanan 2 maçta Arya AYDOGAN 1 kazanç 1 beraberlikle 1,5-0,5 puan ile finale yükselmeyi başardı.

Arya AYDOGAN, 2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası FİNALDE, Ingiltere'den Bodhana Sivanandan ile eşleşti. Oynanan 2 maç, berabere bitti. Kurallar gereği iki sporcu Armagedon maçına çıktı. Beyaz taşlarla maça başlayan Arya AYDOGAN, maç sonucunda İngiltere'den rakibi Bodhana Sivanandan'ı yenerek, 2021 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası 10 Yaş Kızlar Kategorisinde AVRUPA ŞAMPİYONU oldu.

Öğrencimizi kutluyoruz. Bu başarının ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.
Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız...