Tarihçe

Bursa'nın güzide okulları arasında yer alan, yetiştirdiği binlerce öğrenciyle ülkemizin aydınlanmasında ve kalkınmasında pay sahibi olan okulumuzun arsası değerli büyüğümüz merhume Vahide Aktuğ tarafından bağışlanmıştır. Öğretmen olma hayaliyle yanıp tutuşan ve bu hayalinden hiç vazgeçmeyen Vahide Aktuğ, muhterem eşi Hakkı Aktuğ'un da desteğiyle kendi adının verildiği okulda binlerce vatan evladının eğitim öğretim görmesine vesile olmuştur. İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan okulumuz 2003 yılından bu yana eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

28.11.2012 10630

İlköğretim olarak hizmet vermeye başlayan ve yoğun talep gören okulumuz bölgemizdeki eğitim öğretim ihtiyacının karşılanabilmesi için 2004 yılından itibaren ikili öğretime devam etmektedir. 2014'te 12 yıllık kesintisiz eğitime geçilmesiyle de ortaokul olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

2003 yılında kurucu müdür olarak göreve başlayan İsmail Aksoy, 2010 yılına kadar bu görevini başarıyla sürdürmüştür. 2010-2019 yılları arasında ise Muhammet Özdemir okul müdürü olarak görev yapmış ve çok sayıda projelerle başarılara imza atmıştır. 2019 yılından bu yana okul müdürlüğü görevini yürütmekte olan Rafet Yılmaz, başlattığı ve halen uygulanmakta olan çok çeşitli projelerle öğrencilerimizin ufkunu açmakta ve bir üst öğrenim kurumuna hazırlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle "Vahide Aktuğ'un Altın Çocukları" ve "Vahide Aktuğ Yıldızlarını Arıyor" projeleri başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşlar tarafından beğenilmekte ve desteklenmektedir. Kurumumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur." Sözünü kendine şiar edinmekte ve bu gayeyle yoluna devam etmektedir.

Kurumumuzda 1 müdür, 4 müdür yardımcısı, 100 öğretmen, 2 memur ve 6 yardımcı hizmet personeli görev yapmaktadır. 24 derslikli okulumuzda 1 fen ve teknoloji atölyesi, 1 müzik atölyesi, 1 teknoloji tasarım atölyesi, 1 bilişim sınıfı, 1 robotik kodlama atölyesi, 1 kütüphane, 1 çok amaçlı salon, 1 spor salonu, 1 kantin ve 2 derslikli ana sınıfı bulunmaktadır. 21. Yüzyılın değişen ve gelişen teknolojisini yakından takip eden ve eğitim öğretimin her kademesinde bu teknolojiyi kullanan okulumuzun tüm birimlerinde Fatih projesi kapsamında etkileşimli tahtalar bulunmakta ve yine Fatih internet altyapısıyla birlikte bu etkileşimli tahtalar etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Konum olarak Nilüfer'in merkezinde yer alan okulumuzun şehir merkezine uzaklığı 5 km'dir. Belediye ve halk otobüslerinin güzergâhı üzerinde bulunan okulumuz, Nilüfer metro istasyonuna yürüme mesafesindedir.