MAVİ KAPAK UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Vahide Aktuğ Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Arda Sağer, engellilere umut ışığı olmak için binlerce mavi kapak toplayarak büyük bir başarıya imza attı. Okul müdürü Rafet Yılmaz, "Öğrencimiz mavi kapakları toplayarak engelli bir gencimizi akülü araba kavuşturdu. Bu duyarlı ve örnek davranışından ötürü öğrencimiz Arda Sağer'i kutluyorum." dedi.

05.10.2021 1510

Nilüfer Belediyesinin başlattığı kapak toplama projesinde gönüllü olmaya karar veren öğrencimiz, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek çevresinde gördüğü kapakları toplamaya başladı. Nilüfer Belediyesinin yürütmekte olan projeyi sonlandırmasına rağmen Vahide Aktuğ Ortaokulu öğrencisi Arda Sağer, büyük bir duyarlılık örneği göstererek kapak toplamaya devam etti ve hem engelli bir bireye faydalı olması hem de kullanılmış malzemelerin geri dönüştürülmesi konusunda tüm topluma örnek olacak bir davranışa imza attı. Öğrencimizin bu davranışı okulumuz tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi. Arda Sağer, bu davranışıyla okulumuza da bir teşekkür belgesi kazandırdı. Törende konuşan Vahit Aktuğ Ortaokulu Müdürü Rafet Yılmaz, "Nilüfer Belediyesinin düzenlemiş olduğu "Mavi Kapak Toplama" projesi ile engelli bireylere akülü araba temin edilmesi planlanıyordu. Biz de gerek idareci ve öğretmenlerimiz olsun gerekse öğrencilerimiz olsun bütün fertlerimizle birlikte, faydalı bütün projeleri destekleyen bir kurum olarak bu projeyi de öğrencilerimize duyurduk. Ancak Nilüfer Belediyesi yürütücüsü olduğu Mavi Kapak Toplama projesini durdurmasına rağmen öğrencimiz Arda Sağer, sosyal sorumluluk gereği kapak toplamaya devam etti. Öğrencimizin bu gayretini ve özverili davranışını fark eden Vahide Aktuğ Ortaokulu Müdür Yardımcısı Filiz Genç, öğrencimiz Arda'yı Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği'yle buluşturdu. Kocaman yüreğiyle engelli bir kardeşimizin yüzünü güldüren bu çocuklar bizim göz bebeğimiz. Vahide Aktuğ Ortaokulu olarak yürüttüğümüz ve tüm öğrencilerimizi kapsayan "Vahide Aktuğ Yıldızlarını Arıyor" projesi var. Arda da bizim parlayan bir yıldızımızdır. Bugün burada toplanmamıza vesile olan bu olay, yürüttüğümüz projemizin ne kadar faydalı ve güncel olduğu, sonuçlarının da toplumun tüm kesimleri adına memnuniyet verici olduğunuz bir kez daha göstermiştir. Arda Sağer'i bu denli duyarlı ve topluma faydalı birey olarak yetiştiren ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyor, bu yararlı çalışmalarının devamını diliyorum." Vahit Aktuğ Ortaokulu Müdür Yardımcısı Filiz Genç ise "Öğrencimiz çalışmanın ve akademik başarının da ötesinde güzel ve örnek bir davranış gösterdi. Bu tutumundan ötürü öğrencimizi tebrik ediyor, Arda Sağer gibi çevre bilinci gelişmiş, yaşadığı topluma ve insanlara karşı duyarlı çocukların sayılarının daha da artmasını temenni ediyorum." dedi. Topladığı kapaklarla engelli bir vatandaşımıza umut ışığı olan Arda'ya ödülünü Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nursel Darıcı takdim etti. Gelecekte Mimar olmak istediğini belirten 5. sınıf öğrencisi Arda Sağer, "Doğaya ve insanlara karşı hep duyarlı olmaya çalıştım, özellikle de engelli vatandaşlarımıza karşı. Bu vatandaşlarımızın engellerini kaldırmak ve sosyal hayatın her kesiminde etkin rol almalarını sağlamak tüm insanlığın ortak görevi olduğunu düşünüyorum. Ben sadece bu konuda üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştım. Bir vatandaşımızın bir yüzünün güldüğünü bilmem benim için paha biçilemez bir mutluluk. Elimden geldiğince bu tür projelere destek olmaya devam edeceğim. Bu projede bana destek olan Vahide Aktuğ Ortaokulu idareci ve öğretmenleriyle Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği'ne çok teşekkür ederim." dedi.

05-10-202105-10-202105-10-202105-10-202105-10-202105-10-202105-10-2021